Jumaat, 19 Februari 2010

Masakan Johor


Laksa johor,lontong kering,mee bandung, mee rebus,botok2,otak2,mee rebus, bariani gam,asam pedas johor, uissh terliur lidah..sbb duduk kat Selangor so dah jarang jumpe mskn2 ni sume,

buday angah mak mskn Laksa johor..haha actually msak utk potluck Cikgu Salleh utk 40 org mkn.. bwk 2 periuk, balik rumah licin.. ramai jugak cikgu yg bru first time mkn, sume ckp sedap.. ofcos sedap my fav tuu....

Laksa Johor ni special sbb kuah die guna ikan jenahak or tenggiri, n pekat so spttnye cra mknnye x payah tuang bnyk2. tuang ala2 kuah spegeti tu. Lsgi satu mee nye guna speggeti , ada jugak yg ckp cra mknye guna tangan je, hahaha tp yg tu siti xpernah cube pulak.


minggu lepas blk Jhr, my mom belikan periuk ala2 periuk korea ni ... gile kiut dan best sbb cepat panas dan skrg ni siti dlm usaha cuba membuat kimci, sbb teringin nk rasa, so godeh2 internet cri resepi... x sabar nk cube rasanye

0 ulasan: