Rabu, 17 Jun 2009

Learn To Cook



Rasanya dah lama x masak-masak, hari ni bertukar selera barat …
Siti got resepi from http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com/
Jom cube jom…


penuh meja, dkt 3 jam baru sume siap :P


Sos Lada Hitam
I biji bawang
4 sudu lada hitam
2 sb sos tomata
1 kiub ayam
1 sb tepung jagung
½ cawan air
2 sb susu segar
1 sb butter
Bawang dipotong dadu ditumis dengan butter, masukan bahan-bahan yang lain, adjust rasa ikut selera.

Jagung Bakar
Sapu Butter dan sedikit garam, dibalut dgn Aluminium Foil, dan dibakar

Coleslaw
½ biji kobis
½ carrot
I botol mayo utk coleslaw
Sedikit black paper
Dan perah jus lemon
Potong sume bahan2 dan digaul rata dan dimasukan kedalam peti sejuk 3 jam sebelum makan .

9 ulasan:

MISZ NaNa berkata...

hoho...nampak sedap nanti nak try. mmg teringin sesekali nak masak western food nih...

rizz berkata...

wahh keco lioqqq

Siti berkata...

Siti-Nana:try la Nana. Best tau dapat msk sendiri :)
Siti-RIzz: sampai gitu sekali :P hehe..

-WaN- berkata...

apa nama masakan ni?
sekali tgk cam chicken chop je..hehe

IxoR@ berkata...

Wah!!! Tak sangka....adikku ini ada bakat terpendam. Western Style pulak tu...lepas ni, bole la ajar sis ye.

:D

Siti berkata...

Siti-Wan : lebih kurang le tu wan :P

siti-ixora : ishh no hal la sis, anytime :)

DilOt berkata...

rajinnye nye...
untung sape dpt siti....hehe..

budak kampung online berkata...

SALAM ADA KA CARA NAK BUAT KUAH BLACK PAPER?... HA..HA..

Siti berkata...

Siti-Dilot: hehe :P
siti-bdk kg online : resepi ni (in my post) yg siti guna, kalau berminat bleh cube :)