Selasa, 4 Mei 2010

Jom Mencuba sesuatu yang baru

Mari Masak-memasak
Resepi dicilok dari blog Mat Gebu



Udang Masak Tiga Rasa

BAHAN:
udang
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
2 batang lada hidup
1 sudu lada boh
1 sudu sos tiram
5 sudu sos cili
1 biji tomato dipotong dadu
garam
gula

Cara
1. gaulkan udang bersama kunyit dan garam , kemudian goreng dan di angkat.
2. Tumis semua bahan-bahan tumisan
3. Masukkan udang dan msukkan lah sos2 td tu.. :)

Semalam jugak siti bwk emak pergi Jakel yg baru bukak kat Shah Alam tu kn, sebab katenye lagi murah dari Jakel kat KL .wokehhh la kalau mcm tu bleh gak jln2 utk beli baju raye..



okey la .. besar tempatnye kalau nk compare kat Segamat tu. Harge pun bleh tahan , RM128 bleh turun sampai 75 sepasang.

Some tips utk bershopping kat JAkel yg tengah promosi sampai 10/06/2010 ni.

1. Kalau beli banyak, rasanya more than RM200,nanti die bg discount utk beli bju dengan harge yg lagi murah. so korang tunggu yg discount tu la baru balun.
2. Yg paling best nt ada satu sudut die bukak lebihan baju2 atau kain yg dah dipotong tetapi customer x jd nk beli. haaaa yg ni mmg sangat2 murah dan berbaloi RM3-5 sahaja semeter.
3. Kalau Dah beli banyak2 tu jgn lupe mintak Discount ye:>


Wahh bnyak sy borong

2 ulasan:

Nor_Emylin berkata...

Lin pun dah jatuh cinta kat Jakel...tahun ni, semua baju adalah dari Jakel...macam mau borong semua.....tapi memikirkan duit tak der, tak leh beli semua..hehehe

Siti berkata...

a'ah, bnyk kain cantik2 , mcm nk borong sume :)