Isnin, 3 Mei 2010

Pakai Tudung cantik Demo

Siti nak share cara pemakaian tudung yg siti pelajari dari mak andam!! haha akak sepupu siti kawen dia watkan mcm ni. Siti rasa ia juga sesuai utk ke dinner, special event or saje-saje nakkan kelainana. okey kebiasaannya kita beli tudung. bahagian belakang yg cantik dengan manik2 atau corak2.So Bagaimana nk bawa yg cantik2 tu kehadapan?...

Step by step







Tudung 4 segi , dilipat menjadi 3 segi pd bahagian yg sama, lihat gambar (bunga dgn bunga;kosong dgn kosong) .













pin kan tudung, lebihkan pada bahagian yg kosong supaya boleh dililit kemudian.Sebelah lagi bahagian tudung dibiarkan dibelakang.

















kemaskan dan Pinkan disebelah kiri&kanan tudung



















lilitkan tudung kebelakang





















akhirnya kelepetkan lebihan tadi dan siap!! senang dan kemas :)selamat mencuba !!!

p/s: kalau sape2 perasan siti pernah wat post ni last year :P

4 ulasan:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

chantek2....hehehhe

time kasih berkongsi ilmu

Siti berkata...

Siti-Yanie : you're Most Welcome dear

kak ina kl berkata...

zaman akak dah berlalu..tak kuasa dah nak melaram..

Siti berkata...

Siti-Kak Ina : xpe2 pas ni leh jadi akak glamour pulak :P